tiistai 3. syyskuuta 2013

Liitutaulukynnet

No enpä tee vieläkään ostopostausta, koska tavaraa on tuloillaan edelleen. Aiemmat lakkaukset suoraan sanottuna tippui kynsistä, joten oli aika tehdä uudet lakkaukset. Pitkän pohdinnan jälkeen availin vihdoinkin Ciatelta tulleen "Chalkboard Manicure" pakkauksen. Homman nimihän on laittaa "mattalakka" pohjalle, piirrellä "liiduilla" kynnelle ja lopuksi lisätä mattalakka päälle, joka kiinnittää kuvion. Okei, tuumasta toimeen.

Ensiksi lakkasin alulakalla. Fail, lakatessa tällä mustalla mattalakalla tuli kynsiin crackle effekti, ei muutakun poistamaan alulakka. Uusi kierros mustaa mattaa, kuivui nopeasti ja ohjeen mukaan lisäsin toisen kierroksen päälle. Yritin parhaani mukaan odottaa 15min ohjeen mukaan, sekottelin "liituja" ja painelin kärkeä nätisti paperia päin, jotta väri tulisi kärkeen asti. Kaikki muut suostuivat yhteistyöhön, paitsi pinkki ei lähtenyt rullaamaan. Paineltuani joku 20 kertaa ja ravisteltuani saman verran, alkoi näkymään väriä.. Kas nämä mielestäni näyttää iha joltain kaupasta ostettavilta permanent tusseilta..

Ja sitten ei kun koristeleen, valkoisia viivoja pikkusormenkynteen, kolmannella kierroksella alkoi viivat jo näkyä, tasasia nuo ei todellakaan ole. Sitten nimetön... tein rusetin. Keskisormeen kruunun. Totesin niiden olevan huonot ja hain vessasta pumpulilapun jonka kastelin vedellä. Mutta kaskas, kuviotpa eivät lähteneetkään mihinkään. Väänsin ja käänsin, hinkkasin hiki hatussa, väri vähän ohentui, mutta kuvio pysyi. WOT?! Ohjeen mukaan kuvio lähtee vedellä ja pumpulilla niin kauan kun ei vaan ole päälle pistäny lakkaa. No ei pidä paikkaansa, kuvio ei lähde, jos se on ehtinyt kuivaa. Been there, done that. Piirtelin hätäpäissäni päälle uutta kuvaa ja yritin pyyhkii; onnistuin. No mutta lopputulos, jooh, ehkä ens kerralla :D Tää oli tämmönen testikierros ;)


Katsoin niitä "ehdotuksia" ja totesin, et saa olla aikamoinen taiteilija, että saa niin paksuilla terillä tehtyä jotain kuvioita mitä ohjekirjases ehdotettiin. Tai sitä mä vaan en osaa. Sekin on mahdollista. Lopullinen plääh fiilis tuli tästä:


Aikaa oli kulunut jo ihan kiitettävästi kun päätin sitten pistää päällylakan ja kas tässä tulos.. Todella kivasti valahti pitkin ja poikin. No mut niinku sanottu, ehkä ens kerralla. Nyt meen nukkumaan. Lakat kuivui siis muuten ihan kivasti, paitsi koristelut ei menny niinku strömsössä. Jos tuli vähänkään liian paksu kerros, kesti kuivaminen. Ja väriä ei koristeluun tullut, jos et laittanut paksumpaa kerrosta. Hrm.

4 kommenttia: